Ga je binnenkort je kantoor verbouwen en ben je opzoek naar duurzame alternatieven? Circulaire meubels zijn hier de juiste keuze voor! Circulaire meubels zijn meubels die een tweede leven krijgen. Het zijn meubels de voldoen aan de beste kwaliteit, het mooiste design en natuurlijk duurzaam zijn. Je kiest hier voor producten met een lange levensduur die tevens bijdragen aan een recyclebare wereld.

Kenmerken van circulaire meubels

Weet je nog niet veel over circulariteit in kantoorinrichtingen? Bij circulariteit gaat het er niet om dat er iedere paar jaar nieuwe producten aangeschaft worden en oude producten worden weggegooid. Deze wegwerp en vervang cultuur heeft veel impact op de aarde en de klimaatverandering. Circulariteit betekent dat de huidige producten de grondstoffen zijn voor latere producten. Oude producten worden gedemonteerd en krijgen een tweede leven, ze worden dus hergebruikt. Zo beschikken circulaire meubels over een hoop aantal kenmerken. We zetten hieronder de kenmerken voor je op een rijtje.

  • Een bijdrage aan een duurzame samenleving;
  • Een bijdrage aan de vermindering van CO2 uitstoot;
  • Kostenbesparing;
  • Niet van nieuw te onderscheiden meubels.

Milieu verantwoord ondernemen met circulaire meubels

Wil je een duurzamere kantoorinrichting en duurzaam werken? Dan zijn circulaire meubels hier onderdeel van. Behalve bureaustoelen worden er nog een hoop andere meubels aangeboden. Denk aan zitmeubelen, tafels, opbergmeubels, verlichting en zelfs accessoires.

Met hergebruikte meubels laat je zien dat milieu verantwoord ondernemen (MVO) hoog in het vaandel staat. En deze hoef je ook niet per se kopen, maar kunnen ook lenen of leasen voor een bepaalde periode. De meubels worden dan geleverd en zodra ze aan vervanging toe zijn weer opgehaald en omgewisseld.

Circulair materiaal

Circulaire meubels worden geproduceerd door het gebruiken van oude producten en deze om te bouwen tot nieuwe meubels. Hierbij worden bijvoorbeeld kantoorstoelen gebruikt die deels kapot zijn, een aantal jaar oud zijn en helemaal niet meer gebruikt worden. In plaats van te investeren in nieuwe producten, die schadelijk zijn voor het milieu, wordt er gekeken naar een duurzame oplossing. Door het verbouwen van de kantoormeubelen tot een product met de beste kwaliteit en een lange levensduur zorgen wij ervoor dat ze een tweede, derde en soms vierde leven krijgen.
Uiteraard bespaar je tegelijkertijd ook op de aanschafskosten, want deze meubelen zijn ook nog een stuk goedkoper dan nieuwe!

Garantie

Ben je ergens niet tevreden over of gaat er iets stuk? Je hebt bij ons gewoon garantie op gebruik van dit her-buikte meubilair. En is een bureaustoel aan vervanging toe na vele jaren gebruikt te hebben? Dan kan deze weer worden omgeruild voor een nieuw exemplaar. Meubels beleven hiermee telkens het kantoor leven opnieuw en kunnen zo een derde en misschien wel vierde leven krijgen.

Circulaire meubels kopen

NewKantoor draagt graag bij aan een duurzame kantoorinrichting. Ben je benieuwd naar het assortiment circulaire meubels of ben je opzoek naar specifieke stukken? Wij denken graag met jou mee tijdens het inrichten van je kantoor en kunnen recyclebare maatwerk oplossingen leveren voor het hele kantoor.

Neem gerust contact met ons op. Samen gaan we opzoek naar de beste circulaire meubels voor jouw kantoor!

Recente Artikelen