Als je een nieuw pand wil betrekken of kijken of je met minder meters ook zou kunnen uitkomen is een vlekkenplan een goede eerste schets om te kijken wat mogelijk is. Een vlekkenplan is namelijk een schematisch overzicht hoe iedere afdeling, team en project ten opzichte van elkaar zijn gehuisvest. In het vlekkenplan wordt direct gekeken hoe iedere afdeling en ruimte het beste onderverdeeld kan worden over de beschikbare vierkante meters van het nieuwe gebouw. Wat voor voordelen zijn er nog meer?

Wat is een vlekkenplan?

Met een vlekkenplan wordt iedere afdeling inzichtelijk in kaart gebracht. Er wordt dan rekening gehouden met het aantal nieuwe, vierkante meters in een nieuw pand of een andere indeling in het huidige pand. Zo kunnen we met een vlekkenplan iedere vierkante meter op de beste manier invullen en is er voor elk team voldoende ruimte om alle werkzaamheden optimaal uit te kunnen voeren.

De voordelen van een vlekkenplan kantoor

Voor bedrijven die kansen beter in kaart willen brengen, is het ook mogelijk om een wit vlekkenplan uit te werken. In een wit vlekkenplan worden diverse panden aangegeven als potentiële panden ter uitbreiding naar meerdere locaties of één grote locatie. Een wit vlekkenplan kan regionaal zijn, maar ook wereldwijd.

Of er nu een looproute wordt bepaald of een nieuwe indeling; met een vlekkenplan is beide mogelijk. In eerste instantie is een vlekkenplan noodzakelijk bij het indelen van een nieuwe ruimte. Hierin wordt de structuur van de organisatie meegenomen, samen met de omvang van het bedrijf, samenwerkingen en toekomstvisies.

Bij een vlekkenplan is logica en praktijk heel belangrijk. Een marketing en sales afdeling die veel met elkaar samenwerken worden naast elkaar geschetst. Verder wordt er ook gekeken naar klanten die op kantoor komen en welke indeling voor een klant het aantrekkelijkst oogt. En wordt er natuurlijk ook gekeken hoe de combinatie is van thuiswerken en aanwezigheid op kantoor. Welke functies komen erbij? Meer overlegruimtes, ontmoetingsruimtes, alles wat past bij het hybride werken.

Vlekkenplan bij New Kantoor

U kunt bij New Kantoor terecht voor een vlekkenplan. Zodra wij alle benodigde gegevens hebben, zorgen we ervoor dat u snel een vlekkenplan van ons heeft. We voeren het vlekkenplan en/of een fit-test uit om u te helpen bij uw keuze.

Recente Artikelen