Als eigenaar of huurder van een kantoorgebouw in Nederland bent u waarschijnlijk bekend met het Energielabel. Het Energielabel geeft aan hoe energiezuinig uw kantoor is en hoe het zich verhoudt tot soortgelijke gebouwen. Energielabel C is vanaf januari 2023 de minimale eis voor kantoorgebouwen die groter zijn dan 100m2 in Nederland. Bij NewKantoor staat het verduurzamen van kantoren centraal. In dit artikel bespreken we dan ook wat het precies inhoudt en waarom het noodzakelijk is dat uw kantoor minimaal Energielabel C heeft.

Wat is Energielabel C voor kantoren?

Een energielabel staat voor de efficiëntie van energie in een kantoorgebouw. Het Energielabel loopt van A tot en met G, waarin A het label is met de hoogste energiezuinigheid. Energielabel C is sinds januari 2023 de minimale vereiste voor kantoorgebouwen in Nederland. Dit betekent dat uw kantoorgebouw minimaal dit label moet hebben om aan de wettelijke eisen te voldoen.  

Waarom is Energielabel C belangrijk voor kantoren?

Het behalen van Energielabel C voor uw kantoor is niet alleen belangrijk om aan de wettelijke eisen te voldoen, maar levert ook financiële voordelen op. Een energiezuinig gebouw heeft tenslotte lagere energiekosten. Daarnaast kan het hebben van een Energielabel C ook bijdragen aan een betere verhuur- of verkooppositie voor uw kantoor, omdat het bewijst dat uw kantoor energiezuinig is.

Benieuwd hoe we verduurzaming realiseren voor onze klanten?

Wat zijn de voordelen van het behalen van Energielabel C voor kantoren?

Het behalen van Energielabel C voor uw kantoor biedt diverse voordelen. Hieronder hebben we deze voordelen op een rijtje gezet:

Financiële voordelen

Een energiezuinig kantoor heeft lagere energiekosten. Door het behalen van Energielabel C kunt u dus besparen op uw energierekening. Daarnaast zijn er verschillende subsidies en financieringsmogelijkheden beschikbaar voor het verbeteren van de energieprestatie van uw kantoor.

Milieubewustzijn

Met het behalen van Energielabel C voor uw kantoor draagt het bedrijf bij aan een beter milieu. Een energiezuinig kantoor stoot minder CO2 uit, waardoor de impact op het milieu afneemt. Dit bevordert tegelijkertijd de branding van uw bedrijf.

Verhuur- en verkoopvoordelen

Een kantoor met Energielabel C heeft een betere verhuur- of verkooppositie. Het bewijst namelijk dat uw kantoor energiezuinig is en daardoor aantrekkelijker voor potentiële huurders of kopers.

Wat zijn de kosten voor het behalen van Energielabel C?

De kosten voor het behalen van Energielabel C zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte en complexiteit van uw kantoor. Gemiddeld liggen de kosten voor het opstellen van het energielabel tussen de €300 en €1.000. De kosten voor eventuele verbeteringen aan uw kantoor zijn afhankelijk van de aanbevelingen uit de energie-audit.

NewKantoor helpt u graag verder

Het behalen van Energielabel C voor uw kantoorgebouw is een belangrijke stap op weg naar een energiezuiniger pand. Met het behalen van dit label kunt u niet alleen besparen op uw energierekening, maar ook bijdragen aan een beter milieu en profiteren van verhuur- en verkoopvoordelen. Het behalen van Energielabel C vergt wel inspanning en investering, maar deze inspanning betaalt zich op termijn terug. De professionals van NewKantoor helpen u graag verder in een persoonlijk adviesgesprek. Neem daarom vrijblijvend contact op

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er als mijn pand geen Energielabel C heeft?

Als uw kantoorgebouw niet voldoet aan de minimale vereisten voor Energielabel C, riskeert u een boete van maximaal €20.250. U riskeert zelfs sluiting van uw kantoor.

Moet ik mijn Energielabel C laten zien aan potentiële huurders of kopers?

Ja, als eigenaar van een kantoorgebouw bent u verplicht om het Energielabel te tonen aan potentiële huurders of kopers. Dit moet gebeuren op het moment dat u uw pand aanbiedt te huur of te koop aanbiedt.

Kan ik mijn pand laten certificeren voor Energielabel A?

Ja, het is mogelijk om uw pand te laten certificeren voor Energielabel A. Er moeten dan wel meer energiebesparende maatregelen worden genomen dan bij Energielabel C.

Hoe kan ik besparen op de kosten voor het behalen van Energielabel C?

Door slimme energiebesparende maatregelen te nemen, kunt u besparen op de kosten voor Energielabel C. Zorg er bijvoorbeeld voor dat uw gebouw goed geïsoleerd is en gebruik energiezuinige verlichting en apparatuur.

Recente Artikelen