De term ‘Het Nieuwe Werken’ is inmiddels een bekende term bij velen. Maar wat houdt het precies in?
Veel bedrijven hebben het al omarmt want het Nieuwe Werken brengt een hoop voordelen met zich mee. Een prettigere en moderne werkomgeving vergroot namelijk de productiviteit en de groeimogelijkheden van de medewerkers
en het bedrijf.

Wat is het Nieuwe Werken?

Bij Het Nieuwe Werken kun je denken aan het flexibiliseren van het werk naar plaats en tijd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van diverse ICT-oplossingen voor onderlinge samenwerking en communicatie. We kijken met Het Nieuwe Werken dan ook naar een ergonomisch verantwoorde kantoorinrichting.

Het Nieuwe Werken en hybride werken

Het Nieuwe Werken, ook wel bekend als hybride werken, gaat uit van meer vrijheid en zelfstandigheid, waarbij mentaliteit en organisatiecultuur voorop staat.  Zo kunnen steeds meer werknemers afwisselen door zowel thuis als op kantoor te werken. Dit heeft te maken met de flexibiliteit en vrijheid die geboden wordt. Door overal te kunnen werken, krijgen werknemers de vrijheid zelf hun dag in te delen en hun eigen tijd en plaats te bepalen.

De grote kentering van het hybride werken heeft in 2020 plaatsgevonden door het langdurige thuiswerken. Door deze grote verschuiving is ook onze behoefte aan kantoren als zodanig veranderd. Het algemene idee dat mensen zoveel mogelijk in kantoren werken, is ineens achterhaald. Aanwezigheid op kantoor is niet langer de norm, alleen het leveren van output is gebleven.

Een nieuwe cultuur van vrijheid ontstond in het leven en de carrières van medewerkers. Als gevolg hiervan zijn de eindeloze rijen werktafels die we in de meeste kantoren zien nu leeg en blijven hoogstwaarschijnlijk halfleeg na Covid19. Het kantoor transformeert daardoor nog meer naar een plek die mensen aantrekt, de medewerkers verenigt en het menselijke gezicht van een bedrijf weerspiegelt.

Nieuwe kantoorconcepten ontstaan

Nu we weten dat we onze output ook buiten kantoor kunnen leveren, realiseren we ons plotseling dat er een nieuwe (post-Covid19) vrijheid op ons wacht. Als je thuis op afstand kunt werken, kun je overal op afstand werken. In een café, in een bibliotheek, bij vrienden, bij de klant, in de natuur, praktisch overal met connectiviteit. Dus als iedereen de vrijheid heeft om waar dan ook te werken, hoe verenigt en bindt een bedrijf de mensen dan? Er is dan een nieuw concept nodig, een echt magnetische plek, een werkomgeving waarin je mensen zich geweldig, geïnspireerd, getroost en thuis voelen. Het kantoor wordt het nieuwe huis, een plek waar men zich mee verbonden, en tegelijkertijd ook vrij voelt.

De Voordelen van Het Nieuwe Werken

Het Nieuwe Werken en flexwerken biedt voor zowel het personeel als de werkgever veel praktische voordelen. 

 • Hogere productiviteit
  Een flexibele indeling draagt bij aan een hogere productiviteit. Werknemers reageren sneller op klanten en communiceren beter met andere collega’s en teams.

 • Meer werkplezier
  Werknemers ervaren meer werkplezier met flexwerken. Werkgevers bieden meer verantwoordelijkheid en vrijheid waardoor werknemers beter en meer uitgedaagd worden. Hierdoor kunnen werknemers zich beter ontwikkelen en zijn gemotiveerder om door te groeien binnen de organisatie.

 • Hybride werken biedt meer vrijheid
  Werknemers kunnen hun dagen zelf indelen door thuis dan wel op kantoor te werken, afhankelijk van hun eigen behoeften.   

 • Betere beoordeling voor de werkgever
  Een werkgever die flexibel werk aanbiedt in een inspirerende omgeving die aansluit op de wensen van de werknemers, wordt beter beoordeeld.

 • Kostenbesparing voor de werkgever
  Bij flexwerken wordt gebruik gemaakt van cloudsoftware. Deze software is vaak een stuk goedkoper dan draaien op een lokale server. Daarnaast zijn flexwerkers ook niet iedere werkdag op kantoor, waardoor je op facilitair gebied geld kan besparen.

Het Nieuwe Werken & NewKantoor

Bij Het Nieuwe Werken heeft een geschikte werkruimte een ergonomisch interieur; iets dat erg belangrijk is voor je gezondheid en productiviteit! Maar hoe kun je als werkgever een zo ergonomisch verantwoorde werkplek creëren voor je werknemers? Onze binnenhuisarchitecten kijken mee naar de juiste werkplek. Het is hierbij belangrijk dat de werknemers goed afwisselen van werkhouding en voldoende pauzes nemen.  Daarom leveren wij altijd  kantoormeubelen die ergonomisch gecertificeerd zijn en denken we mee aan het vergroten van de productiviteit op de werkvloer. Een onderdeel hiervan is ook dat we een milieu verantwoord luchtzuiveringssysteem kunnen aanbieden.

Een gezonde, moderne werkomgeving waar alle medewerkers zich geïnspireerd en vrij voelen, staat bij ons centraal. Ben je benieuwd hoe dit proces eruitziet of heb je nog meer vragen over Het Nieuwe Werken? Neem dan gerust contact met ons op! Wij zijn telefonisch iedere werkdag bereikbaar, maar je kunt ons ook een e-mail sturen met je vragen.

Recente Artikelen