Heeft u een klein kantoor en wilt u zo veel mogelijk ruimte creëren? Zorg dan dat de inrichting van uw kantoor zo functioneel mogelijk is. Denk daarom twee keer na of een vergadertafel of grote kast echt nodig is. Nieuwsgierig hoe u een klein kantoor kan omtoveren tot een fijne werkplek? We hebben de allerbeste tips op een rijtje gezet!

Klein kantoor inrichten: zó doet u dat

Als er binnenkort een verbouwing op de planning staat of u simpelweg inspiratie zoekt voor de inrichting van uw kantoor, dan raden we u zeker aan om onze tips door te nemen. Heeft u geen eigen kantoor, maar wel een thuiswerkplek? Dan kunt u onze tips ook gewoon gebruiken! Zo zorgt u ervoor dat de inrichting van uw kantoorruimte of thuiswerkplek binnen no time functioneel én sfeervol is.


Tip 1: Wees creatief met de beschikbare ruimte 

Allereerst is het belangrijk dat u goed nadenkt over de gewenste meubels in uw kantoor. Zo is een vergadertafel professioneel, maar neemt dit ook veel ruimte in beslag. Hetzelfde geldt voor grote kasten; hoewel u hier veel in kunt opbergen, zal ook een deel van uw kantoorruimte verloren gaan. Denk daarom aan slimme opbergoplossingen die de ruimte van uw kleine kantoor optimaal benutten! Kijk eens naar inklapbare tafels, kasten met veel lades en wandplanken. Combineer flexibele meubels en accessoires, zoals een verstelbaar bureau of een whiteboard dat u ook eenvoudig als prikbord kunt gebruiken. Hierdoor wordt uw kantoorruimte of thuiswerkplek veel flexibeler!

Tip 2: Creëer meer ruimte met slimme verlichting

Wist u dat het licht in uw kantoor heel veel kan betekenen voor de uitstraling van uw werkplek? Met de juiste belichting zorgt u ervoor dat uw werkplek veel lichter en ruimtelijker wordt. Hierbij kunt u denken aan voldoende daglicht, maar ook aan kunstmatige verlichting. Zorg voor voldoende ramen en kies voor lichte kleuren voor uw gordijnen. Hierdoor zal de werkruimte er veel groter uitzien! Wilt u het daglicht combineren met kunstmatige lichten? Dan raden we u aan om uw werkplek te voorzien van LED verlichting. Dit is een energiezuinige optie en gaat bovendien veel langer mee.

Tip 3: Kies voor lichte kleuren 

Het gebruik van lichte kleuren zorgt ervoor dat uw kantoor veel groter lijkt! Kies daarom altijd voor lichte kleuren, in plaats van donkere. U kunt hierbij denken aan wittinten, lichte blauwtinten of koele grijstinten. Doordat dit soort kleuren uitzonderlijk reflecteren, zorgen ze ervoor dat uw kantoorruimte er veel groter uitziet. Shop daarom alleen lichte meubels en kies voor een lichte kleur op de muren van uw kleine kantoor. In combinatie met de perfecte belichting zorgt u voor een enorm fijne werkplek.

Tip 4: Maak het sfeervol 

Een werkruimte met lichte meubels en witte muren lijkt misschien wel groter, maar het is ook belangrijk dat uw kantoor een sfeervolle uitstraling heeft. Hierdoor is het éxtra gezellig om op uw werkplek te zitten en bent u veel productiever! Zorg daarom voor een persoonlijke touch in de inrichting van uw kleine werkruimte. Print een aantal foto’s met uw collega’s en klanten, van bijvoorbeeld toffe werkuitjes, projecten of andere leuke momenten. Plaats deze foto’s in een fotolijstje en zet er een mooie plant of bos bloemen naast. Vul uw muur op met een mooi schilderij en zorg voor een comfortabele bureaustoel waar u urenlang productief in kunt blijven. Let wel op dat u de ruimte niet te vol maakt, dit kan er namelijk ook voor zorgen dat uw werkplek benauwd voelt.

Tip 5: Houdt de werkplek netjes

Een bureau vol papieren, pennen, kabels en koffiemokken ziet er niet echt gezellig uit. Zorg daarom voor voldoende opbergboxen, waar u al uw benodigdheden eenvoudig in kunt opbergen. Een opgeruimd kantoor creëert meer rust, maar zorgt er ook voor dat de ruimte veel groter lijkt. Werk daarom al uw kabels weg en plan na iedere werkdag een kort moment in om uw werkruimte weer netjes achter te laten. Een super eenvoudige, maar daardoor niet minder waardevolle tip!

Hulp nodig met de inrichting van uw kantoor? NewKantoor helpt u graag verder!

Vindt u het lastig om uw kleine kantoor op een functionele en sfeervolle manier in te richten? Bij NewKantoor helpen we u graag verder! Met ruim 30 jaar ervaring nemen we het gehele traject van uw projectinrichting en kantoor design uit handen. Van het ontwerp tot en met turn key oplevering, onze specialisten staan voor u klaar binnen ieder budget en voor de deadline die u voor ogen heeft! Benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u graag in gesprek met één van onze specialisten? Neem dan vandaag nog contact met ons op. We zijn bereikbaar op werkdagen van maandag tot en met vrijdag via ons telefoonnummer +31-35 624 2027, per mail  info@newkantoor.nl of via het contactformulier op onze website. We horen graag van u!

Recente Artikelen