Als we kantoren van nu vergelijken met die van vroeger, zijn er een aantal zaken die direct opvallen. Eén daarvan is al het groen, oftewel de planten op kantoor die we tegenkomen. Planten dragen enorm bij aan het welzijn van het personeel, het klimaat als de uitstraling van het bedrijf.
Want het kantoor is als het ware de showroom of het visitekaartje van je bedrijf. En een groen kantoor vindt iedereen prettig!

De voordelen van groen op kantoor

Groenen planten op kantoor worden steeds populairder en dat begrijpen wij bij Newkantoor! Niet alleen zorgt het voor een frisse look en geeft het een rustige en fijne uitstraling. In een groen kantoor is het een stuk gezonder en aangenamer werken en de medewerkers vinden een werkruimte met planten vaker aantrekkelijker. Er zijn een hoop onderzoeken gedaan waaruit verschillende voordelen naar voren zijn gekomen.

Verhoogde productiviteit

Eén van de belangrijkste voordelen van groen op kantoor is de verhoogde productiviteit. Planten zorgen door hun natuurlijke luchtzuivering bij aan een schonere lucht met minder CO2 en dus meer zuurstof in een ruimte. In de meeste gevallen is een combinatie van natuurlijke luchtzuivering en mechanische klimaatbeheersing effectief om de luchtkwaliteit te verbeteren. Dit draagt vervolgens weer bij aan het concentratievermogen van de persoon die in de desbetreffende ruimte werkt.

Goed voor de gezondheid

Ook verdampen planten op kantoor water waardoor de lucht minder droog is. Dit heeft weer als gevolg dat werknemers minder vaak last hebben van hoofdpijn. Uit diverse onderzoeken is ook gebleken dat planten zorgen voor stressreductie. En aangezien stress de grootste oorzaak van vele ziektes is, neemt de vraag naar planten op de werkvloer steeds meer toe.

Psychologisch welzijn

De werkomgeving heeft een grote invloed op hoe mensen zich voelen. Binnen het nieuwe werken leiden diversiteit in een werkomgeving en een meer huiselijke sfeer met planten tot meer comfort, sociale interactie, creativiteit en innovatie. Werkruimtes waar het mogelijk is te ontspannen hebben aantoonbare positieve effecten op het psychologische welzijn, de fysieke gezondheid en productiviteit.

Planten en akoestiek

Kantoorpanden zijn steeds meer open en er wordt veel gebruik gemaakt van glazen wanden om ruimtes te creëren. Het gevolg is dat hier meer geluidsoverlast door kan ontstaan wat medewerkers kan afleiden en uit hun concentratie kan halen. Wanneer er grote planten rond de hoeken en randen van ruimtes worden geplaatst zal dit het omgevingsgeluid absorberen en dit zorgt voor betere akoestiek op kantoor.

Je kantoor groen inrichten

Je kunt op verschillende manieren zorgen voor meer groen op kantoor. Het is hierbij belangrijk dat je weet welke planten geschikt zijn voor op kantoor. Als je nadenkt over planten op kantoor is het belangrijk om de volgende overwegingen  mee te nemen:

  • Hoe vaak wil je planten water geven en hoeveel tijd wil je stoppen in onderhoud?
  • Hoeveel daglicht komt er binnen en waar wil je de planten plaatsen?

Planten als een Areca Palm of de vetplant Aloë Vera zijn geschikt op elke plek in elk kantoor omdat zij geen dagelijkse verzorging of volle zon nodig hebben.

Groene wand op kantoor

Behalve planten of plantenbakken, kun je ook kiezen voor een groene moswand op kantoor. Deze vraagt ook weinig onderhoud en ziet er vooral ook erg mooi en inspirerend uit. De moswand zorgt voor een verbeterde luchtkwaliteit omdat mos geuren, stof en schadelijke stoffen makkelijk aan zich bindt.

Groen op kantoor met NewKantoor

Wil jij meer groen op kantoor en weet je nog niet hoe dit het beste aangepakt kan worden? Neem dan contact met ons op. NewKantoor kijkt graag mee naar de huidige situatie van de werkruimtes om vervolgens een groenplan op maat te maken. Hiervoor werken wij samen met ervaren en gespecialiseerde groenvoorzieners.  

Recente Artikelen