bunq bank | Rotterdam

Start Diavoorstelling

Project | Factsheet

Ter uitbreiding van hun hoofdkantoor liet de bunq bank hun oog vallen op het iconische gebouw ‘the Core’ aan de Weena in Rotterdam. Dit gebouw werd na de oorlog ontworpen door de Rotterdamse architect Huig Maaskant. De transparante bank wil het karakter van het transparante gebouw met de langgerekte gevel, blokken en open structuur behouden.

Opdrachtgever: bunq | bank of The Free
Locatie: Rotterdam
Website: bunq bank
Oppervlakte: Circa 450 m²

 

De vraag: bunq wilt zesenveertig werkplekken en een kantine met een professionele keuken waarbij de industriële en lichte uitstraling die de ruimte nu heeft, behouden blijft.

De uitdaging:
Het realiseren van een kantoor met afgesloten vier-persoons werkruimtes voor een vast budget en binnen een doorlooptijd van acht (!) weken.

De uitstraling van het kantoor zal aansluiten bij de open, rustige, witte en ruimtelijke inrichting van het hoofdkantoor in Amsterdam.

Door de lage betonnen plafonds, betonnen vloeren en glazen wanden was de optimalisatie van de  akoestiek van de ruimtes zeer belangrijk.

De bestaande elektriciteit-, water- en luchtinstallaties waren niet toereikend en moesten volledig worden herzien.

De aard van de bank zorgt dat de werkomgeving voldoet aan strenge en professionele veiligheids- en anti-inbraak eisen.  

 De oplossing:
Het uitgangspunt is een witte, rustige basis met een industriële uitstraling in combinatie met houten maatwerk meubels.
De informele accenten van bunq komen tot uiting in de minimalistische aankleding en kleurrijke prints op de deuren.
In de werkruimtes wordt de akoestiek geoptimaliseerd door het plaatsen van viltpanelen aan de muur.
De industriële uitstraling komt mede tot stand door gebruik van het bouwkundige plafond, de industriële betonnen vloer en de professionele RVS keuken. 

 

Impressie | Foto’s

Klik op de foto’s om de diapresentatie te starten.