NewKantoor en duurzaamheid

Lucid Software Café

Duurzaamheid op kantoor

Het verduurzamen van kantoren staat bij veel bedrijven hoog op de agenda. Deels komt dat door de steeds strengere overheidseisen rond energiezuinige gebouwen. Duurzame gebouwen en kantoren verminderen niet alleen het energiegebruik en de CO2-uitstoot, maar creëren ook een gezonde werkomgeving én verhogen de waarde van uw gebouw.

Een duurzaam kantoor bespaart niet alleen energie, het vergroot ook het comfort en welzijn van de werknemers. En dit zorgt weer voor betere prestaties, minder stress, een lager ziekteverzuim en meer tevreden werknemers. Zo helpt de duurzaamheid van een gebouw ook bij het vinden en behouden van goed personeel en het winnen van ‘the war for talent’.

Kantoorgebouwen moeten vanaf 2023 minimaal energielabel C hebben. Dit betekent een energieverbruik van maximaal 225 kWh per m2 per jaar. NewKantoor helpt dit te realiseren door de ruimtes en het klimaatsysteem zo efficiënt mogelijk in te richten en op elkaar af te stemmen.

Duurzaamheid bij de inrichting van kantoorpanden

NewKantoor is vooruitstrevend in het leveren van functionele kantoorinrichting in toekomstbestendig design. Een design waarin duurzaamheid, functionaliteit, veiligheid, vitaliteit, sfeer en beleving in samenkomen.  Door het investeren van duurzaamheid binnen uw bedrijf kan er een aanzienlijk concurrentievoordeel ontstaan. Mede hierdoor wordt namelijk het imago en de reputatie bevorderd.

Bij de inrichting van kantoorpanden is het een grote kans om doelstellingen binnen uw bedrijf te behalen. Maatschappelijke verantwoordelijkheid staat namelijk hoog op de agenda bij meeste bedrijven. Verduurzaming kan hierin een grote rol spelen, met als uiteindelijke doel om bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Uiteraard voor uw bedrijf, maar ook voor de wereld.

Door verduurzaming mee te nemen bij het ontwerp en inrichting van kantoorpanden, heeft dit op lange termijn ook effect op de kosten. Verduurzaming leidt namelijk tot lagere energierekeningen, maar is er ook minder onderhoud en reparatie nodig. Om eventuele onderhoud en reparatie zo lang mogelijk uit te stellen, is duurzame inkoop noodzakelijk. 

 

Verduurzaming binnen onze projecten heeft prioriteit

BUNQ-bank

Bij de inrichting van dit industriele kantoor is er gebruik gemaakt van circulaire kantoormeubelen.

Professionele keuken circulair
Castenea buiten

Castanea

Algehele renovatie en herbouw van het kantoor na brand: Volledige renovatie en meteen naar een energielabel A: Geen gas meer, warmte wisselaars en het toepassen van zonnepanelen.

Leadwijzer

Middels roomdividers met planten worden de werkplekken van elkaar gescheiden en rust gecreëerd.

geluiddempende planten
Meer te weten komen over het verduurzamen van uw kantoor door NewKantoor ? We bespreken graag de mogelijkheden in een vrijblijvend gesprek. Vul hiervoor gerust het contactformulier in