Diamantbeurs – Capital C | Amsterdam

De Diamantbeurs Amsterdam wordt na een grondige renovatie teruggebracht naar het oorspronkelijke ontwerp van Gerrit van Arkel.
Het project won in september 2020 de prestigieuze MIPIM Award voor “Best Refurbished Building”. Dat is iets waar we oprecht trots op zijn!

Project | Factsheet

 

Opdrachtgever: Capital C (Cor van Zadelhoff en Willem Sijthoff)/Diamantbeurs.
(Website)
Locatie: Weesperplein, Amsterdam
Oppervlakte: 8.000 m²

De vraag: Realisatie en coördinatie van het nieuwe kantoor van Capital C / Diamantbeurs inclusief Horeca en Evenementenlocatie. Naar ontwerp van de architect MüllerVanTol.

 

De uitdaging: Ruim 8000 m² afbouwen van vloeren, wanden, (stalen) trappen, akoestische plafonds, E&W installaties, meubelmaatwerk en los meubilair. Dit alles binnen een vooraf bepaald budget en tijdsplan.

Het object: Inrichten van het gehele nieuwe kantoor van Capital C naar een flexibel kantoorconcept voor de creatieve sector.
De 12 unieke vergaderruimtes zijn door 12 gerenomeerde Nederlandse kunstenaars ingericht te weten:
Sabine Mercelis, Richard Hutten, Joep van Lieshout, Klaas Kuiken, Tejo Remy, Dirk van der Kooij, Aart van Asseldonk, Ineke Hans, Erik Kessels, Children of the Light en Rutger de Vries.

Eyecatchers | Wow-effect

Eigenlijk is het hele pand van Capital C één grote Eye catcher. De schitterende koepelconstructie op het dak, de bijbehorende multifunctionele ruimte met waanzinnig uitzicht over de stad. Anders zijn het wel de unieke vergaderruimtes, elk ontworpen door een Nederlandse kunstenaar. Ook krijgen we geen genoeg van het geweldige trappenhuis dat onder handen genomen werd door kunstenaar Rutger de Vries. We zijn dan ook bijzonder trots op dit project. 

In de Pers

“De Diamantbeurs in Amsterdam schittert weer”
PI-online. (15 September 2020).
– De Diamantbeurs, Capital C Amsterdam, in Amsterdam is bekroond met de prestigieuze MIPIM Award 2020 voor ‘Best Refurbished Building’ tijdens de Paris Real Estate Week.