Diamantbeurs – Capital C | Amsterdam

De Diamantbeurs Amsterdam wordt na een grondige renovatie teruggebracht naar het oorspronkelijke ontwerp van Gerrit van Arkel.

Project | Factsheet

 

Opdrachtgever: CapitalC (Cor van Zadelhof en Willem Sijthof)/Diamantbeurs.
Locatie: Weesperplein, Amsterdam
Oppervlakte: 8,000 m2

De vraag: Realisatie en coördinatie van het nieuwe kantoor van CapitalC/Diamantbeurs inclusief Horeca en Evenementenlocatie. Naar ontwerp van MullerVan Tol Architecten.

 

De uitdaging: Ruim 8000m2 afbouwen van vloeren, wanden, (stalen) trappen, akoestische plafonds, E&W installaties, meubelmaatwerk en los meubilair. Dit alles binnen een vooraf bepaald budget en tijdsplan.

Het object: Inrichten van het gehele nieuwe kantoor van CapitalC naar een flexibel kantoorconcept voor de creatieve sector. De 12 unieke vergaderruimtes zijn door 12 nederlandse kunstenaars ingericht te weten:

Sabine Mercelis I Richard Hutten I Joep van Lieshout I Klaas Kuiken I Tejo Remy I Dirk van der Kooij I
Aart van Assledonk I Ineke Hans I Erik Kessels I Childeren of the light I Rutger de Vries

Eyecatchers | Wow-effect

Eigenlijk is het hele pand van Capital C één grote Eye catcher. De schitterende koepelconstructie op het dak, de bijbehorende multifunctionele ruimte met waanzinnig uitzicht over de stad. Anders zijn het wel de unieke vergaderruimtes, elk ontworpen door een Nederlandse kunstenaar. Ook krijgen we geen genoeg van het geweldige trappenhuis dat onder handen genomen werd door kunstenaar Rutger de Vries. We zijn dan ook bijzonder trots op dit project.