Lycid Software | Amsterdam

Project | Factsheet 

Het kantoor als verbindende hub 

Opdrachtgever: Lucid Software
Locatie: Amsterdam
Website: Lucid Software Amsterdam
Oppervlakte: 2.500m2


De vraag:
Creëer een kantoorpand dat een sterke verbindende schakel is tussen de medewerkers. Het personeel moet met plezier naar kantoor om te werken in open werkplekken en een grote hoeveelheid vergaderruimten.

De lay-out van het gebouw, waar ook de AFM in is gevestigd, vraagt om een sterke aanpak om die verbinding ook voelbaar te maken. 

De uitdaging:
Casper Schwarz Architects positioneerde de werkplekken aan de gevels en de vergaderruimtes in het midden die onderling verbonden zijn met eindeloos doorlopende plafondelementen. Deze verbindt de twee uiteindes van het kantoor, heeft een akoestische functie en leidt de kleuren over de hele vloer.

Dit verbindende element heeft in de plattegrond veel weg van een draak of een slang. Hierdoor sprak de opdrachtgever, een Amerikaans bedrijf uit Salt Lake City, al snel van ‘The Beast’! De kop van the beast is het café met een grote bar, een townhall ruimte, game corners en divers zitmeubilair, terwijl de staart eindigt in een trainingsruimte.

.

De oplossing: 
Door het contrast in kleur en lichtheid te vergroten, ontstaat er in de werkzones een gevoel van openheid en vrijheid, terwijl er in de meeting rooms sprake is van concentratie en gerichtheid.

Een wandeling over de werkvloer is een ware ontdekkingstocht. Looppaden strekken zich uit tussen de schuin geplaatste vergaderruimtes en op diverse plekken zijn er onverwachte kijkrichtingen met veel afwisselingen van wandbanken en zitjes.

Doordat niets recht staat in dit interieurontwerp wordt het relatief saaie gebouw met dito gevels overruled door het krachtige interieur. Iedereen kan er zijn of haar eigen plek vinden en communiceren op elke gewenste wijze, live of online, formeel of informeel. Een human-centered en verbindende hub. 

 

Impressie | Foto’s

Klik op de foto’s om de diapresentatie te starten.