PepsiCo | Nederland

Project | Factsheet

Ter verhuizing van het hoofdkantoor van PepsiCo in Nederland naar het state of the art Central Park gebouw in Utrecht

 

Opdrachtgever: PepsiCo Nederland
Locatie: Utrecht
Website: PepsiCo Nederland
Oppervlakte: Circa 2.500 m2

 

De vraag:
Ontwerp en inrichting van een kantoor op een nieuwe locatie. Een traditioneel ingericht kantoor moet worden verhuisd en klaar gemaakt voor ‘the new way of working’. Ontmoeten, vergaderen en (gefocused) werken moet samen komen in het nieuwe pand.  

De uitdaging:

Door het nieuwe hybride werken en dus een lage bezetting op kantoor verhuist PepsiCo van een kantoor met 4.500 m2 naar het nieuwe Central Park gebouw in Utrecht waar ze 2.500 m2 gaan gebruiken.

Het pand ligt middenin het centrum van Utrecht wat een logistieke uitdaging was voor de aan- en afvoer van materialen. 

De twee etages die worden gehuurd, moeten intern te bereiken zijn en één geheel worden.

De oplossing:  

Door een aanpassing in de constructie van het pand wordt er een interne trap tussen de 3e  en 4e verdieping geplaatst. Deze stalen trap is op maat gemaakt en met hout bekleed. 

Central Park Utrecht is een BREEAM gecertificeerd gebouw wat betekent dat het aan alle duurzaamheidskenmerken voldoet. De energiezuinige klimaatbeheersing zit in de plafonds wat een moderne manier van verwarmen en koelen is. Het plaatsen van de trap is daardoor een mooie uitdaging geweest.

De verschillende merken van PepsiCo moeten in inrichting van het pand terugkomen. Er is gekozen om de merken als de ‘heroes’  van PepsiCo te presenteren en zo onderdeel te maken van het interieur en de vergaderzalen.

Impressie | Foto’s

Klik op de foto’s om de diapresentatie te starten.