Heeft u een mooie ruimte voor uw vergaderingen, maar heeft u zich nog niet gebogen over de opstelling hiervan? We vertellen u graag meer over de verschillende manieren om uw vergaderruimte in te delen met de vele vergaderopstellingen die er zijn. Zo creëert u in no time een inspirerende omgeving die iedere bijeenkomst naar een volgend level brengt!  

De juiste vergaderopstelling kiezen 

Is het écht zo belangrijk om een specifieke vergaderopstelling te kiezen? Het antwoord is ja als u het ons vraagt! Er zijn namelijk verschillende vergaderopstellingen die allemaal andere mogelijkheden met zich meebrengen. Zo zijn sommige opstellingen perfect voor een presentatie, terwijl andere indelingen super geschikt zijn voor een face to face interactie. Verdiep u in de verschillende mogelijkheden en ontdek de tafelopstelling die het beste aansluit bij het doel van uw meeting. Nieuwsgierig naar de opties? Laten we er samen induiken.  


Carré opstelling 

Staat er een brainstormsessie of workshop op de planning? Kies dan voor de carré opstelling voor uw aankomende vergadering! Bij deze indeling staan de tafels in een vierkant opgesteld, waardoor de interactie tussen deelnemers super gemakkelijk is. Iedereen ziet elkaar, waardoor ook de communicatie eenvoudig zal verlopen. Bovendien kunt u er zelfs voor kiezen om met laptops te werken. Ideaal als er iemand moet notuleren!  

U-vorm vergaderopstelling

De U vorm vergaderopstelling lijkt eigenlijk vrij veel op de Carré opstelling. Hoewel de Carré opstelling volledig vierkant is, heeft de U vorm nog een opening. Zoals de naam ook al zegt, zitten de deelnemers aan een tafel in de vorm van een U. Dit is ook wel één van de meest gekozen vergaderopstellingen op scholen en kantoren. Dat maakt deze indeling dan ook geschikt voor verschillende doeleinden. Denk hierbij aan workshops, vergaderingen, presentaties of training sessies. Met de U vorm opstelling heeft de spreker de mogelijkheid om interactie met deelnemers aan te gaan.  

Blokopstelling  

Is het wat minder van belang dat de spreker interactie heeft met het publiek? Denk dan eens na over een blokopstelling! De tafels staan in deze indeling in een gesloten vierkant, waar deelnemers zich in een U vorm omheen bevinden. Dit zorgt voor een enorme tafel in het midden van de vergaderruimte. Deelnemers hebben op deze manier goed zicht op elkaar en kunnen eenvoudig hun laptop en schriften kwijt. De blokopstelling is het meest geschikt voor seminars, vergaderingen of cursussen.  

Boardroom opstelling  

Een boardroom opstelling is bijna identiek aan de eerder benoemde blokopstelling! In tegenstelling tot de blokopstelling, is er bij een boardroom opstelling één vaste tafel. De lange tafel is niet te verplaatsen en wordt daarom ook vaak in een zaal aangeboden. Deze indeling maakt face to face interactie met collega’s super eenvoudig! Kies daarom tijdens uw vergaderingen, interviews of teambriefings voor deze opstelling. 

PepsiCo vergaderruimte

Cabaret opstelling

Staat er een belangrijk onderwerp op de planning en wilt u dat verschillende teams hier met elkaar over sparren? Dan is een cabaret opstelling zeer geschikt! In de vergaderruimte staan verschillende tafels met voldoende afstand opgesteld. De tafels en stoelen staan in rijen, waardoor deelnemers eenvoudig met elkaar kunnen discussiëren. De perfecte opstelling voor bijvoorbeeld een seminar!  

Ronde vergaderopstelling 

Bent u met een kleine groep collega’s? Kies dan voor een ronde opstelling! Met deze indeling zorgt u dat er geen duidelijke hiërarchie is, waardoor het gevoel van gelijkheid benadrukt wordt. Hierdoor wordt open communicatie aangemoedigd en wordt onderling oogcontact makkelijk. Ideaal voor vergaderingen waarin gelijkwaardige participatie en interactie tussen deelnemers belangrijk is.  

Schoolopstelling

We horen u denken, een schoolopstelling is niéts voor ons op kantoor! Toch blijkt deze indeling perfect voor een formele en gestructureerde vergaderruimte te zijn. Zo is de indeling bevorderlijk voor presentaties, trainingen en workshops. Deelnemers zitten ieder aan hun eigen tafel, waardoor de aandacht van de aanwezigen enkel gericht is op de spreker. Dit kan het gevoel van discipline en concentratie verhogen, wat uiteindelijk zelfs kan leiden tot een efficiënte informatieoverdracht.  

Theater vergaderopstelling 

Bij een theater opstelling staat de presentator of spreker centraal. Vaak wordt deze indeling gebruikt als de spreker veel wil zenden aan een groot aantal deelnemers. Er wordt vaak weinig tot geen interactie verwacht en het doel van deze vergadering is dat deelnemers kennis opdoen. De indeling is voornamelijk geschikt voor jaarlijkse bijeenkomsten, lanceringen, belangrijke mededelingen en vergaderingen die langer dan twee uur duren.  

Hulp nodig met de indeling van uw vergaderruimte? NewKantoor helpt u graag verder!  

Vindt u het lastig om de juiste vergaderopstelling te kiezen voor uw kantoor? Het team van NewKantoor staat voor u klaar! Met meer dan 30 jaar ervaring zijn onze specialisten in staat om de inrichting en design van uw kantoor uit handen te nemen. Van het eerste design tot de oplevering: we kijken graag naar uw situatie, budget én wensen. Bent u benieuwd wat onze specialisten voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op! U bereikt ons op werkdagen van maandag tot en met vrijdag via de telefoon +31-35 624 2027, per mail  info@newkantoor.nl of via het contactformulier op onze website. 

Recente Artikelen