Hybride Werken staat voor het flexibel kiezen van de locatie waar het werk plaatsvindt. Hybride Werken bestaat uit gedeeltelijk thuiswerken en gedeeltelijk op kantoor werken, en gedeelte op externe locaties zoals de vele coworkingspaces. Hybride werken geeft medewerkers de vrijheid om overal en altijd te kunnen werken. Het type werk bepaalt de locatie van uitvoering. Zo is het kantoor bijvoorbeeld geschikt voor het ontmoeten van teamleden en klanten. De thuiswerkomgeving is weer geschikter voor taken waarbij concentratie een must is. En een coworkingspaces om even in rust te werken of juist een met een klein aantal collega’s of klanten samen te komen. 

Hybride kantoorinrichting

Hybride werken is dus niet zozeer werken op de plekken en tijden die je zelf het beste uitkomen. Het is meer een werkvorm kiezen die het beste past bij de taken en het werk dat je op dat moment moet doen. Op kantoor zou je diverse soorten werkplekken kunnen aanbieden. Een waar mensen makkelijk fysiek bij elkaar kunnen komen. Een centrale plek waar medewerkers elkaar tegenkomen. En kleinere ruimtes waar een medewerker samenwerkt met een andere collega. We moeten elkaar kunnen blijven ontmoeten in de wandelgangen, tijdens het kletspraatje bij de koffie. En dit zal op kantoor blijven plaatsvinden.

De juiste hybride mix

Bij hybride werken komt wel het een en ander kijken. Hierbij is goed plannen erg belangrijk: wie, wanneer en waar gaat men werken? Welke werkzaamheden worden hierbij uitgevoerd? Hybride werken zal deel worden van ieders normale werkweek, in welke vorm of maat dan ook. Het traditionele kantoor wordt een soort ‘co working locatie’, ook wel clubhuis genoemd, waar mensen elkaar ontmoeten voor sociale en creatieve activiteiten. Hybride werken hoeft dus niet per se alleen op kantoor of thuis plaats te vinden. Het kan overal gebeuren, waar het passend of praktisch is.

Hybride werken met NewKantoor

Wil je meer weten over een hybride kantoorinrichting of over hybride werken over het algemeen? Neem dan gerust contact op met NewKantoor! Wij kijken graag mee met uw huidige kantoor en hoe elke medewerker op de beste manier hybride kan werken.

Recente Artikelen